Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

EKTOMORF The Acoustic

Hot
V Updated
 
6.0
3415 0 1 0
EKTOMORF The Acoustic

Det var en periode hvor det virket som alle med (eller uten) respekt for seg selv måtte gi ut en akustisk skive. Et medieskapt konsept vi nok kan takke Mtv og deres Unplugged serie for. Litt på etterskudd har nå altså ungarske Ektomorf kastet seg på bølgen med deres seneste skive The Acoustic. På albumet finner vi nyinnspillinger av Ektomorf klassikerne I Know Them, Redemption, Who Can I Trust, Stigmatized og I´m In Hate. I tillegg til 5 nye låter som er spesielt skrevet for denne utgivelsen. Lynyrd Skynyrd og Johnny Cash tolkes også med henholdsvis Simple Man og Folsom Prison Blues. Det er altså litt av hvert som presenteres i det som, for Ektomorf sin del, står i ganske sterk kontrast med det man ellers forbinder med bandet, men tatt i betraktning sin semi akustiske og nedstrippede fremtoning er det fortsatt et relativt heavy album - spesielt fremkommer dette på første halvdel av skiva med låter som I know them, I’m in Hate og Be free. Cover versjonene er begge låter jeg har stor sans for og av musikere jeg har stor respekt for, men i Ektomorf sine versjoner derimot blir det ganske så fattige greier og særdeles Folsom Prison Blues er et sleivspark. Det er altså ikke alt fungerer like bra og det er litt for stor spennvidde mellom det som fungerer bra og det som ikke, og med unntak av den roligere Again som fenger godt så kunne man delt skiva i to mellom topp og bunn. Produksjonen er nedstrippet og upolert, og passer utrykket. Naturlig nok blir alt veldig transparent på en slik akustisk skive, og den Ungarsk/Engelske uttalen slik den fremkommer kan til tider være tung å svelge. Litt blandede følelser her altså og selv om Ektomorf kommer relativt bra unna med dette, lover de på sitt presseskriv at de kommer til å gi ut mye Heavy Shit i fremtiden, og det er nok like greit.

 

Diskografi:

 

  • The Acoustic 2012
  • Redemption 2010
  • What doesn't kill me 2009
  • Outcast 2006
  • Instinct 2005
  • Destroy 2004
  • I Scream up to the sky 2002
  • Kalyi Jag 2000


Editor review

1 reviews

Score
 
6.0
V
289 reviews
Was this review helpful? 0 0
Write a comment...

Latest reviews

2997 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
3483 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
3453 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
3452 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
3451 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
4845 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares