ENSLAVED Axima Ethica Odini

Hot
AC
1201   0   1   0   0  
ENSLAVED Axima Ethica Odini
Score
10 = Flawless Classic!
Artist
Distribution
Release

Enslaveds tiende fullengder «Vertebrae», kom ut i 2008 og var vakker som et uvær. Den var rett og slett en drøm av et album. At det skulle være mulig å lage noe som kunne overgå den, var i mitt hode en umulig øvelse. Vel, nå vet jeg bedre. «Axioma Ethica Odini» slår forgjengeren og er noe av det mest fullkomne og lytefrie jeg så langt i mitt ”halvgamle” liv har hørt. Alt er der det skal være og vel så det. For det første, det er ingen tvil om hvem som står bak. Enslaveds særegne signatur er der i fullt monn i form av det mørke, progressive drivet som trollbinder og forhekser. Den er i tillegg variert, eksperimentell og spennende, og det dukker opp noe nytt for hver gjennomhøring. Ta for eksempel ”Axioma”, en sart liten ”annerledes-melodi” som er strategisk plassert mellom den majestetiske og varierte ”The Beacon” og, den mørke og seige ”Giants”. I god gammel ”Enslaved-tradisjon” diskes det opp med stilig vokalbruk i form av presise vekslinger mellom Grutles ekstreme, og Herbrand Larsens rene sang. Her er det stemning og detaljer nok til et uendelig antall lyttinger. Panegyriske ovasjoner? Skamros? Noen ganger er det helt på sin plass.

Anne Camilla Bergkvist


10/10 Jeg tar av meg hatten mens jeg bøyer meg i støvet. «Vertebrae» var et fantastisk album, men Enslaved er ikke et band som hviler laurbærene, noe de beviser til fulle med «Axioma Ethica Odini». Magisk!

Leif Neverdahl


4/10 Det virker som om jo større et band blir, dess mindre interessant blir det og nå har det dessverre skjedd med Enslaved også. Denne trenden har vært tydelig siden 2004, men slår ut i full intetsigende blomst på «Axioma Ethica Odini». En av årets store skuffelser det her.

Rune Stordahl


Diskografi:
'Axioma Ethica Odini' 2010
'Vertebrae' 2008
'Ruun' 2006
'ISA' 2004
'Below the lights' 2003
'Monumension' 2001
'Mardraum (beyond the within) 2000
'Blodhemn' 1998
'Eld' 1997
'Frost' 1994
'Vikingl veldi' 1994
'1994 promo' 1994
'Hordanes land' (split med Emperor) 1993
'Yggdrasill' (demo) 1992
'Nema' (demo) 1991

 



Write a comment...

Latest reviews

96 Even Knudsen

SULPHUR AEON The Scythe Of Cosmic Chaos

Sulphur Aeon is definitely one of the more exciting names within the death metal genre these days,…
121 Even Knudsen

SUBNUBA Distant Pixels

I wasn't able to find much information on Subnuba online, so bare with me if i miss out on some…
90 Even Knudsen

GRAVEREALM Worldender

'Worldender' is the debut EP from Graverealm, a one man project from American artist Barret…
159 Even Knudsen

HABITUAL DEPRAVITY Realms Of Abysmal Servitude

Hailing from Melbourne, Australia, Habitual Depravity is the brainchild of brutal death metal…
205 Even Knudsen

COGNITIVE Matricide

Cognitive's 2016 album 'Deformity' was frequently played at my home around it's release, and now…
266 Even Knudsen

GRAVESPELL Frostcrown

San Diego, California based Gravespell are back with their sophomore album to follow up their 2013…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32 google plus 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2018. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares