MOONSPELL Night Eternal

Hot
AC
1409   0   1   0   0  
MOONSPELL Night Eternal
Score
9 = Masterpiece
Artist
Label
Distribution
Release

”Night Eternal” er Moonspells åttende fullengder og den slippes 19. mai i år. Moonspell kommer fra Portugals hovedstad Lisboa og har siden starten i 1989, vartet opp med delikat, dramatisk og ikke minst mørk musikk, som kan karakteriseres som gotisk metal, eventuelt dark metal. "Night Eternal" er intet unntak. Tekstmessig skal den omhandle den morgenen menneskeheten aldri får se, som vil si den dagen vi har ødelagt planeten jorden så mye, at vi samtidig har utryddet oss selv. Temaet er akkompagnert av umiskjennelig Moonspell musikk, fylt av pasjon, ”trøkk” og mye melodi. Det hele toppes i kjent stil av Fernando Ribeiros unike vokal, som veksler mellom å være mørk, skummel, følsom og til tider nesten brutal. Ved første gjennomhøring kunne ”Night Eternal” framstå for meg, som noe anonym i forhold til tidligere album. Dette inntrykket forsvant imidlertid fort, og i mine ører vokser den for hver gjennomhøring. Vi snakker svart fløyel påsydd sylskarpe sølvspon. Knallsterkt album som lander på en sterk nier. Anne Camilla Bergkvist



8/10 Moonspell har gitt oss musikk av varierende kvalitet etter glimrende ’Wolfheart’ og ’Irreligious’. Årets album er mørkt og dystet slik jeg liker det. Portugiserne leverer et solid album på høyde med gamle klassikere. Leif Neverdahl



8/10 Jaaaaa! Moonspell er tilbake i storform. Reinnspillingen av gamle sanger har tydeligvis hatt enorm effekt på bandet og de låter bedre enn noen gang. Det er sinnsykt deilig at de etter så mange år treffer blink igjen og ’Night Eternal’ har potensial til å stå som ei av to beste skivene de noensinne har gjort. Duetten med Anneke Von Giersbergen på ’Scorpion Flower’ må også nevnes. Nydelig Låt! Rune Stordahl



8/10 Etter å ha lest Anne Camillas flotte intervju med Moonspell og herunder Fernando Ribeiros uttalelser til skiva er det mye som stemmer med det inntrykket jeg har opparbeidet meg gjennom et par dagers lytting til Night Eternal. Låtene har en høy dose energi, melodisk råskap, og ikke minst kvalitet som vedvarer gjennom hele skiva. Albumet traff meg umiddelbart og er absolutt noe av det bedre jeg har hørt fra Moonspell på lengre tid! På vippen til nier her.. Vegar Myrstad



7/10 Skal ikke påberope meg å være noen stor Moonspell fan, og bandet har etter min mening levert mye middelmådig opp gjennom årene. Dette er imidlertid det beste jeg har hørt fra denne kanten, og da lar jeg meg i langt større grad rive med. Et meget gjennomført produkt med flott atmosfære og jevnt over gode låter. Personlige favorittlåter; ”Moon in mercury” og “First light”. Even Knudsen



5/10 Mektig i kjent Moonspell stil, men dessverre litt kjedelig. Håkon Ross



Diskografi:
'Night Eternal' 2008
'Under Satanae' Re-utgivelse 2007
'Great Silver Line' Best of 2007
'Memorial' 2006
'Finisterra' singel 2006
'The Antidote' 2003
‘Everything Invaded’ single 2003
‘Darkness And Hope’ 2001
‘Nocturna’ single 2001
‘The Butterfly Effect’ 1999
‘The Butterfly Effect’ single 1999
‘Sin/Pecado’ 1998
‘2econd Skin’ EP 1997
‘Opium’ single 1996
‘Irreligious’ 1996
‘Wolfheart’ 1995
‘Under The Moonspell’ EP 1994
‘Goat On Fire/ Wolves From The Fog’ EP 1994
‘Anno Satanae’ Demo 1993
‘Mortuary Vol.1’ Split 1993

 



Write a comment...

Latest reviews

273 Even Knudsen

EQUIPOISE Demiurgus

Equipoise features an amalgamation of well-respected musicians within the technical death metal…
137 Even Knudsen

CANDLEMASS The Door To Doom

Swedish doom legends Candlemass returns with their first studio album in seven years, and it also…
140 Even Knudsen

ROTTING CHRIST The Heretics

Heading into their third decade as a band Greek veterans Rotting Christ are still going strong as…
188 Even Knudsen

DESERTED FEAR Drowned By Humanity

I’ve read a few early reviews of this album and most of them weren’t exactly positive, so I guess I…
178 Even Knudsen

DREAM THEATER Distance Over Time

Following up their last epic opus 'The Astonishing' Dream Theater seems to be moving in the…
273 Even Knudsen

DESECRAVITY Anathema

'Anathema' is third full lenght album from Japanese technical/brutal death metal act Desecravity…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2019. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares