Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

INFERNO KICK OFF 2008, John Dee, Oslo, 26.01.08

Kick Off 2008 - Iskald, Goat The Head og Stonegard

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist .

Lørdag 26 januar var det igjen klart for inferno kick off, med konserter og ”avduking” av årets infernoprogram. Iskald fra Bodø, Goat the Head fra Trondheim og Stonegard sto for musikken.

ISKALD

Da dørene åpnet på John Dee kl 21:00, sto undertegnede allerede og trippet utenfor. Det var bra, for det viste seg at det var påkrevd at alle på gjestlista viste legitimasjon. Heldigvis bor jeg bare ti minutters gange fra konsertlokalet, slik at jeg en snau halvtime senere, var inne. Rakk også å kjøpe en øl før kveldens første band Iskald entret scenen. Iskald er ett nytt bekjentskap for meg. De er ett forholdsvis nytt band som begynte å spille sammen i 2005. De kommer fra Bodø og slapp sin første full lenger , ”Shades of Misery” i 2007. Musikken deres er en blanding av black og thrash metal. Dette er en type musikk som lett går hjem hos meg, slik at jeg storkoste meg under hele konserten. Det låt intenst, tight og inneholdt en del temposkifter. Noe som også var stas var at gitaristen som koret også hadde en ganske rå (type ikke clean)vokal, slik at han og vokalisten av og til avløste hverandre, kjempetøft. Hvis jeg skal være litt negativ, så måtte det være at de virket ganske tamme på scenen, lite publikumsflørting med andre ord. Nå behøver ikke det nødvendigvis trekke mye ned når en liker musikken, og det må også tas med at de startet og dermed hadde et ”uoppvarmet” publikum foran seg. Alt i alt, veldig bra konsert og det bandet i kveldens line up som jeg med stor sannsynlighet kommer til å kjøpe plata til. De blir også å se på infernofestivalen lørdag (John Dee), så for alle som ikke har sett dem før, gled dere.

GOAT THE HEAD

Neste band ut er neandertaler – huleboerne i Goat the Head. De kommer fra Trondheim og spiller death metal eller kanskje mer ”primal caveman death metal”. Undertegnede var noe skeptisk på forhånd. Hadde hørt noe på radio og blant annet sett videoen deres Darwinian Minions, uten å bli veldig imponert, oppfattet vel det hele som litt for ”tøysete”. Nok om det, fire menn iført reinsdyrskinn entret scenen og sparket i gang et forrykende energisk live show. Hvem sa at metal folk tar seg selv høytidelig? Det gjør definitivt ikke disse karene. Musikken og showet passer som hånd i hanske og består av en del god solid death metal, en del showmanship og en del humor. Når de går av scenen 30 – 45 minutter senere, koker John Dee og det svarte scenegulvet er overstrødd med reinsdyrhår. Goat the Head kommer tilbake til John Dee skjærtorsdag under infernofestivalen, og bli i tillegg å se på Sub Scene onsdagen før. Nå følger en ganske lang pause og The Streets medarbeider benytter anledningen til å kjøpe seg en øl til. Heldigvis spiller de Motörhead og Metallica i pausen, så ventetiden blir ikke såå lang. Endelig kommer kanskje den delen av kvelden de oppmøtte var mest spente på, avsløringen av årets infernoprogram. Gro Narvestad og Anders Odden leste opp annen hvert navn og flere av navnene utløste spontan jubel hos de fremmøtte. Programmet Inferno 2008 blir som følger: Onsdag 19 mars (klubbkveld): Garage: GALLHAMMER (JP), Insense (N) Blå: SAGH (N), Käthe Kothwitz (N) John Dee: VREID (N), In Vain (N) Maiden: KARAOKE FROM HELL (N), Negura Bunget (ROM), Deject (N) Rock In: URGEHAL (N), Diskord (N) Sub Scene: CULT OF LUNA (S), Goat the Head (N), Cor Scorpii (N), Slagmark (N). Skjærtorsdag: John Dee: CULT OF LUNA (S), Goat the Head (N), Dead to This World (N), Cor Scorpii (N), Axgressor (FI). Rockefeller: GORGOROTH (N), Behemoth (PL), Tristania (N), Onslaught (UK), Skitliv (N). Langfredag: John Dee: DEN SAAKALDTE (N), Benighted (F), Ramesses (UK), Obsidian Throne (US), Whip (N). Rockefeller: SATYRICON (N), Gorefest (NL), Tulus (N), Krux (S), The Batallion (N). Påskeaften: John Dee: SHINING (S), Burst (S), Iskald (N), Desecration (UK), Drone (D). Rockefeller: DESTRUCTION (D), Overkill (US), 1349 (N), Unleashed (S), Mortal Sin (US).


STONEGARD


Da dette var unnagjort gjensto bare kveldens headliner, Stonegard. Stonegard er ett band jeg har sett live to ganger før, en gang på Øya festivalen for en del år siden og sist i fjor da de varmet opp for Motörhead i Oslo Spektrum. Jeg har oppfattet dem som ett veldig bra live band, spesielt ble jeg imponerte over hvor godt de taklet den tunge oppgaven å varme opp for et band som Motörhead. Musikken deres vanskelig å sette i bås, er kanskje en slags tung rock on roll metal ispedd litt thrash ? Den er særpreget og umisskjennelig Stonegard. Uansett kvelden live konsert toppet det jeg hadde sett av dem før. Jeg har aldri eid noen plater med dem og kjenner ikke låtmaterialet deres så godt, men fikk med meg at de blandt annet spilte Arrows fra albumet med samme navn. Jubelen sto igjen i taket og etter at avslutningslåta tonet ut kunne The Streets utsendte lykkelig rusle hjem med et rykende ferskt inferno blad under armen.


Write a comment...

Latest reviews

494 Even Knudsen

ASTRALBORNE Etenity's End

Astralborne is an American melodic death metal band based in Toledo, Ohio. They were founded in…
661 Even Knudsen

SORCERER Lamenting Of The Innocent

Swedish epic doom/heavy metal band Sorcerer released an excellent album entitled The Crowning Of…
1110 Even Knudsen

ETERNAL DELYRIA Paradox Of the Mechanical Angel

Eternal Delyria is a new a new acquaintance to me, but according to their biography the band was…
983 Even Knudsen

CONCEPTION State Of Deception

Some releases are harder to review than others this is most certainly one of them. Why is that you…
677 Even Knudsen

MY DYING BRIDE The Ghost Of Orion

With a career spanning over 30 years and having released 13 full length albums prior to this one My…
813 Even Knudsen

NAWABS OF DESTRUCTION Rising Vengeance

If I was asked a couple of days ago to name one metal band from Bangladesh I would most certainly…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares