Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

KARMØYGEDDON 2008 - Dag 1

 KARMØYGEDDON 2008 - Dag 1

- Tekst av Leif Neverdahl, foto: Arne Garvik 30. april 2008 -

Så er det endelig klart for årets høydepunkt, verdens beste norske festival: Karmøygeddon! Tar som vanlig inn på Amanda, og allerede klokken 17:00 er det klart for første band ut:

The Batallion har fått mye skryt både her og der, spesiellt etter årets Inferno festival. Vår utsendte venninne der beskrev musikken som rocka old school thrash, med en passelig dose humor, og en mer passende beskrivelse skal du lete lenge etter. På tross av litt dårlig lyd og elendig oppmøte (hvor er alle folkene...?) leverer The Batallion en mandig forestilling med stor spilleglede. Gitarist Ole poserer mer enn Jan Thomas noen gang har gjort og alle i lokalet nikker fornøyd med til musikken. Når så vokalisten annonserer at en av publikum har bursdag, for deretter å overrekke ham den største jack daniels flaska i verden (Som han delte villig vekk.... joda), ja da er du bare nødt til å bli glad i bandet (Viste seg senere at ingen hadde bursdag,men hvem bryr seg egentlig om det..?)

Cor Scorpii ble dannet av Gaute Refsnes i 2004, etter at Windir la inn årene. Var inne på nettet og sjekket musikken i forkant , og her dreier det seg om black metal av den nyere sorten , bra lyd og samtidig melodiøst og stemmningsfullt.(Ei fane svart) Slik musikk kan man like , og var derfor spent på hvordan dette fortonet seg live.Gutta spiller på den lille scenen, men det hindrer dem ikke i å høres mektige ut, dette er drittøff melodiøs black metal. At de klarer å levere så sterkt på en så liten scene er rett og slett imponerende! litt mer publikum nå, og jeg skal definitivt sjekke ut disse gutta mer, konge band!

Finske Masterstroke kaller seg selv "predators of melodic heavy metal", og dette holder også høy klasse. I en rettferdig verden vil (forhåpentligvis) disse kjekke guttene bli store. Utrolig tight og samspillt band med en fantastisk energi, og en vokalist med ett utrolig stemmeregister. Jeg og alle fremmøtte (Forsatt ikke all verdens med publikum) koser oss glugg i hel!

Skitten heavy rock med blanding av Udo og Bon Scott på vokal, joda, Svenske Bullet har referansene iorden. Nå har vi forflyttet oss til den store byscenen, og her kjøres det umiddelbart igang med fynd og klem. Som jeg nevnte, skitten Ac/Dc lignende Rock & Roll, gutta stiller i bar overkropp innenfor skinnjakkene og leverer bånn gass party metall med stor entusiasme. Harry? Ja, men jeg og hele salen elsker det!

Så er det klart for mer svart metall. Vreid ble sammen med kveldens første black metallere også dannet i 2004 etter Windirs oppløsning. Vreid er alltid i krig, og spiller trashet black metal med både engelske og norske tekster. Jeg har en av cd'ene deres, men må innrømme at jeg ikke har hørt noe særlig på den. Og det har jeg tenkt å gjøre noe med så fort jeg kommer meg hjem igjen. Vokalen er muligens litt langt bak i lydbildet, men fyttikatta disse gutta kan spille så det holder! Vreid spiller rett og slett skjorta av alle til stede og er i storform. Teknisk metal med taktskifter og groove ut av en annen verden, dette er rått som F, kveldens høydepunkt så langt!

Jon Olivia's Pain. Klassisk Savatage, Jon Olivia i storform på siste albumet og en kald halvliter i hånda. Det blir ikke stort bedre . . . og her skal jeg altså prøve å få ut noen ord om konserten.. For å si det slik, Jeg hadde gåsehud under hele forestillingen, Jon Olivia må være verdens mest karismatiske vokalist, for en stemme, for en utstråling , for en mann, for et band! Gamle Savatage klassikere kommer som perler på en snor, og når det hele blir avsluttet med "In the hall of the mountain king", ja da er det egentlig bare å gå å legge seg! Var du ikke der?? Himmel og hav! (Men vent litt.. to konserter til.. ok..)

Ikke det jeg hører mest på til vanlig, men har cd'en "urbant helvete" i samlingen. Tømmermenn er slettes ikke verst, tung, tung metal og folk rundt meg koser seg. Jeg er derimot forsatt ganske satt ut av John Olivia, men jeg nikker fornøyd med og konstaterer at bandet gjør sine greier meget bra.

Så var det klart for Finsk folke metall med innslag av polka, eller humppa som Finntroll selv kaller det. Med 10 år på baken og fem full lengdere er det en rutinert gjeng som inntar byscenen. Humppa er akkurat passe avslutning på kvelden, flott stemning i salen og kanon avsluttning på en utrolig bra kveld! Ett par små forsinkelser, men det betyr absolutt ingenting. Bare gode ord om hele opplegget hvor enn jeg snur meg. Så da er det bare å gjøre seg klar til morgen dagen . . . .


Write a comment...

Latest reviews

681 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1339 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
1557 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1494 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
1477 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
1956 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares